SK EN DE (AT)

Pneumatiky z Ázie

Pneumatiky z Ázie

Ruský útok na Ukrajinu a súvisiace sankcie a pohyby na svetových trhoch ovplyvňujú všetky oblasti medzinárodnej spolupráce v rozsahu, na ktorý nie sme za posledné desaťročia zvyknutí.

Globalizovaný svet sa len s ťažkosťami vyrovnáva s výpadkami na trhoch a dodávatelia, ktorí dokážu zabezpečiť potrebný tovar v potrebnom množstve, budú stále vzácnejší. Náklady na dodávky, skladovanie,  distribúciu či poistenie narastajú a zdá sa, že v najbližšej dobe rast bude pokračovať. Už teraz je zrejmé, že oblasť veľkoobchodu a distribúcie pneumatík nebude výnimkou. Skôr naopak.

Pretrhnutie dodávateľských reťazcov pri už zavedených ruských značkách, chaos a skokové zmeny cien v medzinárodnej kontajnerovej preprave, ceny energií, kurz eura, nedostatok overených surovín a polotovarov pre európskych výrobcov, či nepochopiteľná improvizácia európskych orgánov pri riešení otázok s čínskym antidumpingom túto neistotu len umocňujú. Odpoveďou na túto situáciu musí byť diverzifikácia. Nie len dodávateľov surovín a energii pre Európu, ale diverzifikácia aj na úrovni spotrebiteľov, dodávateľov či výrobcov pneumatík. Diverzifikácia finančne nákladná a náročná, ale nevyhnutná.  Po ukončení dodávok z Ruska a pri problémoch v EU ostávajú ako alternatívni dodávatelia nákladných pneumatík opäť ázijskí výrobcovia. Na debatu o tom, či predaj európskeho know how, vybavenia a odborníkov do Ázie nebola veľká chyba je už bohužiaľ neskoro. Nákladné pneumatiky vyrábané na východe, resp. v ázijských krajinách už dávno prestali byť len synonymom lacných výrobkov a súčasné ázijské moderné výrobné závody sa začínajú radiť medzi tie najväčšie a najkvalitnejšie bez ohľadu na to, či sa nám to páči, alebo nie. 

Naša spoločnosť, ktorá v oblasti dovozu pneumatík a distribúcie spolupracuje priamo s výrobcami z celého sveta, vrátane ázijských krajín, tieto trendy nemôže ignorovať a priebežne dlhodobo uvádzame na európsky trh nákladné pneumatiky od viacerých výrobcov z Číny, Indie, Indonézie, Vietnamu, Thajska, Kambodže. Je pre nás samozrejmosťou analýza a sledovanie kvality výroby v nových moderných fabrikách a správny výber spoľahlivých dodávateľov z veľkého množstva mien a značiek, ktoré sa v Ázii dajú dnes nájsť. V spolupráci s miestnymi kolegami a odborníkmi je naším cieľom priniesť už tradične najmä vynikajúci pomer ceny a kvality a zabezpečiť pre našich zákazníkov dlhodobú dostupnosť na logistických a distribučných skladoch vo východnej a strednej časti EÚ (Estónsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Česko, Slovensko, Rakúsko, Maďarsko a Rumunsko).   

Ako medzinárodný veľkoobchodník pneumatík s dlhoročnými skúsenosťami prinášame svojim obchodným partnerom príležitosť spoločného dlhodobého rastu. Aj preto reagujeme na konkrétne potreby a požiadavky partnerov podľa aktuálnych potrieb trhu. Špecializujeme sa na reálne žiadaný sortiment konkrétnych krajín, kde pôsobíme a s minimálnymi nákladmi vieme distribuovať všetky typy pneumatík, a to presne podľa požadovaného využitia. Napríklad pri nákladných pneumatikách sú to segmenty regionálne, diaľkové či on-off do náročných terénnych podmienok. Príkladom kvalitných noviniek z Ázie sú značky LEAO, LINGLONG, INFINITY, GOODTRIP z nových fabrík v Thajsku a Kambodži. Jedna z najkvalitnejších značiek z Číny – AEOLUS a v EU osvedčený APLUS, COMFORSER, či nový moderný výrobca z Vietnamu, značka SAMSON.

Čínska spoločnosť AEOLUS nie je na našom trhu novinkou. Patrí medzi TOP 20 výrobcov nákladných pneumatík na svete a už desaťročia má u nás výbornú povesť ešte umocnenú úzkou spoluprácou s firmou Pirelli. Všetky nákladné pneumatiky boli vyvinuté v súlade s požiadavkami európskeho zákazníka: špičková kvalita, inovatívnosť, vylepšená  životnosť, vysoký výkon a konkurencieschopná cena. V súlade s posilňovaním kvality a vývojom v spolupráci s PIRELLI dnes Aeolus ponúka doživotnú záruku na pneumatiky a 3x životný cyklus kostry pneumatiky. Nová séria Aeolus NEO vďaka technológii Pirelli pomáha zabezpečiť vysokokvalitné nákladné pneumatiky, ktoré ponúkajú pôsobivo nízku cenu za kilometer a nízke opotrebovanie.

Ling Long s distribuovanými značkami LEAO, LING LONG je moderný výrobca nákladných pneumatík, ktorého prioritou je široký sortiment a vysoká kvalita za prístupnú cenu. Nákladné pneu LEAO sú vysoko ekonomické a dokonale spĺňajú európske štandardy, vrátane MS3PMSF. Na všetkých typoch povrchov a za všetkých poveternostných podmienok ponúkajú pneumatiky LEAO/LL svoju hodnotu. Vo svojich závodoch v Thajsku, Srbsku či Číne vyrába jednu z najširších modelových rád z východných výrobcov nákladných pneumatík. Výhodami týchto pneumatík je zaujímavá cena, efektívny výkon, spoľahlivosť a overená kvalita. 

APLUS je profesionálny výrobca nákladných pneumatík v Číne. Veľkosťou podniku a obratom patrí medzi 5 najlepších čínskych výrobcov pneumatík a medzi 20 najlepších na svete. Všetky dezény sú navrhnuté podľa najnovších požiadaviek trhu a sú vyrábané prvotriednymi zariadeniami z Japonska, Nemecka, Holandska a Číny, čím je zabezpečená ich vysoká kvalita. Najvýraznejšou výhodou  nákladných pneumatík APLUS je pomer rozumná cena vs. vysoká kvalita a neustále obnovovanie dezénov pre jednotlivé trhy.

V našej spoločnosti súbežne predstavujeme moderné a preverené fabriky s úplne novou produkciou vyvíjanou pre EÚ trh - SAMSON (Vietnam) a GOODTRIP (Thajsko), a tak dopĺňame sortiment a diverzifikujeme ešte viac svoju širokú ponuku nákladných pneumatík. 

Published: 25. 07. 2023

×